campinginportugal.reismee.nl

A minha segunda semana, mijn tweede week!!

Er gebeurt zoveel….

En ook weer niets. Het is bijzonder om te ervaren hoe ik in de stroom kom van het Portugese leven. Was te laat voor m’n taalles, omdat ik een andere tijd in m’n hoofd had…geen probleem.

Sta ’s avonds achter de bar en kan het al aardig volgen die bestellinkjes… en als ik het niet direct begrijp dan herhalen ze het rustig. Voor a nova dona (de nieuwe eigenaresse of eigenlijk de nieuwe “bazin”/mevrouw) doen ze dat wel.

Nu de regen vertrokken is en het ook heel vreemd is om te beseffen dat het wel 3, 4 of 5 maanden weer kan duren voor het weer gaat regenen, zijn de uitzichten prachtig, de sterren helder, de kikkers de hele nacht wakker en komen zelfs de krekels al op gang. Ook flierefluiten de vogeltjes de hele dag door!

Ik voel me rustig, vind het heerlijk hier te zijn, kom ik dan toch een keer thuis, komt die zwerver in mij hier tot rust? Wie het weet mag het zeggen!! Dit is nog maar het begin…

Ik heb mijn motormaairijbewijs gehaald!! Heb de halve camping bewerkt met dat ding! Gaaf hoor, rondcrossen!!

En dan nog wat eigenaardigheden die ik de afgelopen dagen heb geleerd:

In het land van de kurken, haal je het” dopje” dat boven de kurk zit er niet af. Je snijdt het open, houdt een randje dicht, trekt de kurk er uit en sluit de fles met dat dopje daarboven… ik zou denken alles er af, sluitertje er op…….want nu staat de fles toch ietwat open en verdampt de alcohol….heb ik ooit geleerd……dat kan toch niet……. ik ga andere flessesluiters invoeren, want dit komt de kwaliteit niet ten goede……een deal met de vacuvin sluiten???

Je kunt tosties maken van vierkante sneetjes casinobrood, maar ook een bolletje pletten (de bolletjes zijn hier dan wat dunner) en daar de kaas en ham tussendoen, probeer maar eens……….

Nou het motormaaien dus….. (heb wel stofkapjes gekocht, maar mijn longen protesteerden niet gelukkig!!) het gras blaast achter de motormaaier weg!! Is over nagedacht…

Je kunt ook op een hele bochtige weg (en die heb je hier als je de korte route naar het dichtstbijzijnde stadje Oliveira do Hospital rijdt) in een bocht een hele grote vrachtwagen passeren zonder een kras op te lopen en ook niet vast te komen zitten…omdat een mannetje je er keurig langs gidst (en z’n duim opsteekt).

Je kunt een cake gaan bakken en de Portugese gebruiksaanwijzing heel goed begrijpen, maar toch die kleine cijfertjes niet goed lezen…. Er stond 0,5 dl en ik deed 0,5 l. oepssssss nog een deel af kunnen gieten…… en ik ga gewoon zeggen dat het een heel bijzonder Nederlands recept is …kleefkeek….

En ook de uitspraak van die heerlijke Portugese woorden……gelukkig hebben ze hier de prettige gewoonte om dat wat je zegt, maar niet helemaal goed zei, nog een keer te zeggen maar dan goed…..dus de taalles gaat gewoon door…..

En dan het futebol……de dorpsmannetjes zaten in de bar en nog wat andere gasten…….het was heel stil …….

En hoe was dat in Nederland??

Nou vanaf woensdag zijn wij dus campingeigenaar…….Thomas op z’n gemakkie in Nederland en ikke hiero zwaar zwoegend in Portugal. Want dan gaat niet 1, 2, 3. Om 11 uur waren we bij de notaris, maar toen bleek dat de bank nog een extra borgstelling wilde voor de dagen dat wij nog niet officieel in het register zijn ingeschreven als nieuwe eigenaren. Want pas als dat gebeurd is mogen wij tekenen bij de bank…..Nou en wat ik nu heb neergeschreven in 4 zinnen, b

Laughing
etekende woensdag ruim 3 uur wachten. De notaris verontschuldigde zich voor de slechte indruk die ik door deze gang van zaken kreeg. En toen we dachten dat het rond was….vroeg de bank nog om een verificatie van mijn handtekening (en de betaling daarvan) en dat terwijl ik mijn handtekening al 10 keer heb gezet vorige week. Ontploffen heeft geen zin, een andere bank zoeken misschien wel……….

En ook deze keer smaakte de champagne goed!! Compleet met tiramisu-taart van Anita!!

Maar de koopakte is getekend (foto’s volgen nog), ik heb mijn eerste dagomzet geïncasseerd (was nog niet zoveel……maar dat gaat beter worden) en de eerste reservering is ook binnen:

Echt waar: een groep karate-beoefenaars die hier een weekend wil verblijven!! Hoe leuk gaat het worden?? Heerlijk toch, zo’n camping J

Nou komende week verder met schilderen, vermoedelijk tekenen bij de bank, taalles, dingen regelen voor de auto, volgend weekend (waarschijnlijk) verhuizen naar HET huis en ik ga door met genieten van het hier zijn!!!

En verder ben ik blij met al jullie berichtjes, reacties, boekingen, steun en felicitaties!! Bedankt

Laughing
!!

Liefs, adeus, tot ziens!!

Karin

Reacties

Reacties

Ria

Hoi Karin,
Ziet er allemaal goed uit. Vooral die grasmaaier vind ik kicken.
Leuk dat je zo veel lol hebt.
Nou veel pret en tot de volgende mail.
Ria Boom

Gre

Hi Kaatje, ik moest vanmorgen tijdens het hardlopen aan je denken. Je zit er alweer twee weken. Zo te lezen heb je het naar je zin dus da's goed.
Ik wou dat ik af en toe om een hoekje kon kijken. Helemaal op de grasmaaier. Hopelijk kan ik het over een paar maanden met eigen ogen allemaal zien, ervaren en ruiken. Ik kijk er nu al naar uit.
Voor mij nog 5 dagen werken en dan... Rust.
Geniet van het alles, dikke kus Gre en familie

Havva

Hoi Karin,
Klinkt als een vakantie waar geen eind aan komt!
Geniet ervan.
groetjes, Havva

Jacqueline

Liet je foto aan mijn colega zien . Vertelde hij dat hij ook wel muziekworkshops wil geven!!!! Word misschien nog wel heel druk!!

Mirte van Wingerden

Hoi Karin,
Wat goed om te lezen dat je het helemaal naar je zin hebt in Portugal! Het ziet er op de foto's prachtig uit dus volgens mij heb je een goede nieuwe woonplek gevonden. Het klinkt allemaal als vakantie en ik hoop dat je dit gevoel nog lang mag vasthouden (ook in het hoogseizoen als camping helemaal vol staat!).
Geniet, leer en maak er een mooie camping van!
Muito beijos de Mirte

dirk

Het doet me deugd dat je het al zo goed red in het verre Portugal. Die grasracer is ook gaaf. Wanneer zijn zijn de eerste races. Wordt hij ook gebruikt voor golf.
Ik ben echt benieuwd hoe het op jullie camping is.
Ga vooral zo door waar je mee bezig bent en geniet van het mooi Portugese leven.
groetjes dirk

kaj

Hoi Karin,

niet al het gras maaien hoor, dat vind ik nou juist zo leuk om te doen. Of moet ik ook een rijbewijs halen?

tot over ruim 3 weken!

groetjes ook van Paul en Carla en van Owen

Els

Helemaal super hoor! Heb jullie camping op mijn blog gezet zodat er misschien nog wat bezoekers vanuit mijn omgeving gaan komen. http://un-deux-trois-els.blogspot.com/ Hele dikke kus Els

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!