campinginportugal.reismee.nl

Laten we eerlijk zijn....

Het leven van een campingbaas gaat niet altijd over rozen, soms zijn de stekels van de rozetakken ernstig voelbaar...

Wat zijn dan zo die ergernissen........

- helaas een eerste geval van vandalisme/dronkenschap....er zijn geen daders, geen bewijzen, maar wel een auto met een deuk. Nu waren de eigenaren van deze auto ook zo aardig geweest om deze niet te registreren, dus officieel was de auto niet op de camping. Bovendien zijn wij niet aansprakelijk maar de dame in kwestie vond van wel....en dat moest de hele camping weten....uiteindelijk hebben we het zoals het zo mooi heet, in den minne weten te schikken, maar leuk is het niet. En als je de taal dan nog niet zo goed spreekt is het nog lastiger. Gelukkig was er een jongen op de camping die goed Engels sprak en de hele dag voor de vertaling zorgde. Zulke behulpzame en lieve mensen zijn er dan ook weer!!

- Slopers heb je ook.....die gebruiken de ping-pong-tafel als zittafel....en vinden het vreemd als het stukgaat en ik daar boos over wordt....dan is het nog onze schuld ook......ik heb in m'n beste portugees uitgelegd dat ik iets wat ik niet gebruik ook niet kan stukmaken.....

- zo zijn er ook ineens TL-lampen stuk en doen de nieuwe die we gekocht hebben het ook ineens niet......rara hoe kan dat?? Er zijn een aantal gasten die hier graag doe het zelven, geen punt, maar overleg even met ons........en laat het heelllll, wel zo fijn voor ons en onze portemonnee...

Frown

- en vreselijk irritant blaffende en rondlopende honden. Wij roepen dan calma, en zo langzamerhand gaan de eigenaren doorkrijgen dat het irritant is, dat geblaf. Je hebt ook eigenaren die het vreemd vinden dat ze hun hond de bar niet mee in mogen nemen (als FiFi niet naar binnen mag.....mogen zij het ook niet!!. Maar ja, hun uitleg is dat ze dat ALTIJD al doen....tsja......wij begrijpen iets niet denken we, maar snappen nog niet wat.... wie vertelt het ons?? Herkenbaar voor Casper en Anita ????

- En tsja het eeuwige zorgenkindje.......het zwembad.....was ie helemaal mooi schoon, springt er een groepje ongewassen lijven in en krijgen we ook op de koop toe nog een kort regenbuitje waar vooral saharazand uitviel en je kan geheel opnieuw beginnen. Gelukkig hebben we nu een beter 'stofzuigertje' waarmee er niet een groot gedeelte van het water verloren gaat. Dus we zijn heel economisch ecologisch bezig :) Morgen nog een keer schoonmaken en dan hopen we dat het met de juiste dosering chloor en andersoortige tabletten goed blijft..... Maar de ideeen voor een 'echt' zwembad worden ook steeds beter, maar die verklap ik nog niet....

Dus ook op de camping gaat de gouden regel op dat 20% van de mensen 80% van je tijd kost. De aandacht gaat dan teveel naar de negativo's, veelal de mensen die hier al jaren komen (en eigenlijk vinden dat wij bij hun te gast zijn, zo lijkt het.....De overige gasten zijn enthousiast, hebben het naar hun zin en zo willen het graag zien!! Er heeft al iemand aangeboden (een portugese man die hier ook al jaren komt, om brood te gaan bakken). Helemaal leuk toch!!

Nou dat was dan het kijkje in de keuken van de campingbazen........

Tjsa, rozegeur en maneschijn ('s avonds laat van de sterren genieten ;))

Liefs, Thomas en Karin

En ps....we hebben weer drie van de vier kittens teruggezien, ze wonen op het dak van de Cozinha en daarachter, met hun moeder die goed gevoerd wordt door diverse campinggasten. Ze zoogt ze volgens mij nog steeds, dus ga ik ook maar wat bakjes eten voor de kleintjes neerzetten...

En jaha Fifi is nog steeds een allemansvriend en slaapt nu 's nachts bij ons boven, voor het huis, ze houdt de wacht.

En oja.......er zijn vreselijk veel bosbranden weer gaande in Portugal, ik weet niet of jullie daar in Nederland over lezen/horen. Gelukkig hier in de buurt niet, maar ja, op het nieuws en in de krant wordt wel gezegd dat er branden zijn in de Serra da Estrela. Denk zeker dat dat ook gasten scheelt. Hier in de buurt is er iemand opgepakt die ervan wordt verdacht 4 keer een brand aangestoken te hebben, in Avo, een dorpje 5 km verderop. Wat deden ze vroeger ook al weer met heksen...........mag het niet zeggen natuurlijk, maar ik vind het wel heel erg dat er mensen zijn met geen enkel respect voor de natuur en alleen uitegoïsmeof andere motievenbranden aansteken. De meeste branden worden veroorzaakt door mensen of menselijk handelen.......

Reacties

Reacties

mina bakgraag

Ja dat het niet alleen geurt naar roosjes het eigen campingbaas zijn wisten we wel, dat de gasten iets ALTIJD al doen, zal Casper en Anita wel bekend in de oren klinken, het gebeurde wrs bij hun ook, met goedvinden?
Word steeds meer benieuwd en hoop dat de branden ver weg blijven, ja hier is de tamtam ook in gebruik wat betreft de branden, we weten ervan,
Liefsssssssssssssss

adriane

hoi Karin, niet te lang stilstaan bij de minpunt(jes); daar word je alleen maar mies van. je doet het voor de andere 80%; en denk aan die hele lange rustige winter die er voor jou aankomt; alleen maar onderhoud en marketing toch ... groetjes

Nelly

Zal niet meevallen, politieagentje spelen...
Laat je niet kisten, jullie zijn KANJERS en volgens mij kunnen jullie heel goed toch overal weer een positief puntje tegenover zetten. Blijven doen...!
Ik ben zelf net terug van een "road-trip" samen met Kim en Lieke, o.a. (natuurlijk) naar Zwitserland. Debbie's ouders ontmoet, was heel leuk!
Ik hoop in september/oktober ook nog jouw kant op te komen, is nog effe afwachten.
Blijf vertellen, ik lees/leef zééér met je mee...!
Kus, Nel

Jacqueline

Ja ook dit hoort erbij. Ben je een soort campingbaas en anex moeder. Moet je gasten ook opvoeden!!!
Overigens vanavond hoogte punt in het vallen van sterren (kometenstof)dus al je nog wensen heb maakt dan nog even tijd vrij.
liefs jacqueline

Carla

Potver, zijn ze helemaal gek geworden. Gelukkig zijn de meeste Portugezen wel vrienden..........in allerlei variaties dan..........En voor vrienden doe je het toch!?
Is Fifi al zwanger?? Of blijft het bij oefenen. Ben wel benieuwd hoe de kat de babies nog voedt, haar tepels zagen er niet al te best uit. Is ze al wat dikker geworden? Al met al een hele dierentuin.
Geniet lekker van de komende weken, ook van het bezoek!!
Hier is het weer (bijna) werken geblazen, had ik maar een camping! Altijd vakantie toch..........!!
veel liefs en groetjes, ook namens Kaj (heeft dikke spierballen gekregen van het werken op de camping!?)
Paul en Carla

Marjolein

die lastige gasten uit de erfenis gaan gewoon besluiten dat ze voortaan naar een andere camoing gaan! Met de toon die jullie zetten, trek je vervolgens de mensen aan die bij jullie passen (en dus leuk zijn en respect hebben voor de spullen). Even volhouden dus en genieten van die aardige 80%,
liefs van Marjolein uit Utrecht

Erna L

Potverdorie wat een kliere.Hou vol met ze te vertellen wat ze niet moegen ,komen ze volgend jaar hopelijk niet meet terug.Komen alleen nog de leuke mensen.Hoop dat de branden bij julluie uit de buurt blijven.Lijkt mij dood eng.Onbegrijpelijk waar mensen toe in staat zijn. Geniet vooral van de positieve dingen Sterkte.

Martin

Hoi lieverd,
Camping Bracciano, jou wel bekend, hing vol met verbodsbordjes. In dit geval zou er bij jou dus ook één moeten komen met: verboden te zitten op de pingpongtafel. Als dat met een ludiek plaatje erbij gaat, stoort het ook niet denk ik. Misschien dat de fans thuis die dit lezen, wat van die plaatjes willen tekenen?
Omdat het allemaal logische en zinnige regels waren die bijdragen aan een fijne camping, irriteerde het niet. Het is blijkbaar een universeel gegeven, de slordigheid van sommigen met campingeigendommen.
Alle steun van ons!!

Corina

Vind je het wel nog steeds leuk om campingbaas te zijn??
En laat ze weten dat jij de baas bent en niemand anders!!!Veel sterkte verder
Gr Corina

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!