We gaan weer!
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!!
Wij hebben deze witte winter niet stil gezeten, want we hebben veel gesurfd. Niet op de golven, niet op een snowboard maar natuurlijk…. op internet. We hebben in het zuiden(boven de Algarve)naar mogelijkheden gezocht, met diverse makelaars contact gehad, maar wat we ook al in de zomer te horen hebben gekregen: de regels zijn streng omdat het een beschermd gebied is en sommige gemeentes zijn wat minder toeschietelijk. We hebben ook in de omgeving van de Serra da Estrela verder gezocht. Dat is in buurt van de camping waar we in het najaar mee bezig en ook daar weer veel gezien wat te koop staat. Na vele uren zoeken, diverse mailtjes is het zover............We kunnen bekend maken datspeurtochtnieuwe “objecten” en concrete plannen heeft opgeleverd, we hebben iets anders gevonden en we gaan weer!
In maart reizen we weer naar Portugal en gaan bij 3, misschien wel 4, mogelijke kanshebbers een kijkje nemen:
Nummer 1: Is een Quinta in de buurt van Tabua. Het is een landgoed van 1,5 hectare met een woonhuis en geschikt om een kleine, landelijke camping van te maken met 20 zeer ruime plekken. En ook voor degenen die geen tent mee willen nemen zijn er mogelijkheden er staan ook een caravan en tenten voor de verhuur. Met de camping is een begin gemaakt, de vergunning is bijna rond dus we kunnen dan direct aan de slag.
Dan wordt het voor jullie kamperen bij de boer, want het is een combinatie van een camping en landbouw (fruitbomen, noten, vijgen, kersen, druiven en olijven!). Een heel andere opzet dan 3 entradas, maar zeker niet minder uitdagend. De ideeën borrelen al weer naar boven, en dat is natuurlijk een goed teken. De baas druivenpluk hebben we al gevonden, en de baas druivenstamp heeft zich ook al gemeld, daar ben ik natuurlijk heel blij mee! Een totaal ander perspectief: een kleine, landelijke camping waar je ook andere bronnen van inkomsten zult moeten zien te vinden.
En ook hier zullen we, om nog maar even in de winterse stemming te blijven, niet over één nacht ijs gaan!
Nummer 2: Is een grotere camping, met ongeveer 80 plaatsen. Deze ligt wat hoger in de Serra da Estrela. We gaan zeker kijken, want het zag er goed uit op de foto’s maar we vrezen dat ook deze financieel niet haalbaar zal zijn. Zeker nu de berichten over de economie en de positie van de banken in Portugal ook steeds somberder worden, zullen ze bij de bank niet geneigd zijn flink in de buidel te tasten voor onze droom.
En als we dan toch in de buurt van de Torre zijn en er ligt nog sneeuw…..waag ik het om weer eens op de lange latten te gaan staan!
Nummer 3: Is een Bed & Breakfast, in het zuiden, wat dichterbij de kust. Hier gaan we naar toe als nummer 1 en 2 afvallen.
Nummer 4:
We logeren in een hotel in Avô dat ook te koop staat…………
We hebben dus weer een plan!! En dat geeft weer energie
Als Ryanair z’n goedkope vluchten op Porto vol blijft houden, dan is het ook nog goed bereikbaar voor mensen met een krap budget. We vliegen voor slechts 65 euro vanaf Weeze (bij Nijmegen) naar Porto en gaan eerst de Quinta bekijken en de volgende dag gaan we de camping in de bergen bezoeken.
Kortom weer erg spannend!
Nou binnenkort weer meer!!
Keep on going!!
Adeus,Karin
En PS: m’n huis is nog te koop!!!
we houden je in de gaten hahahahaha,
gogogogogogogo
ja mina die bar komt er wel hoor, maar dan na de eerste druivenoogst en de oogst van gerstemout en hop (water is er gelukkig wel.....
YES ! You go girl !! Eh ... 3 ... Eh ... Maart ?! Nummertje 3 van het lijstje ? Eh ... Ik zou zeggen: ogen en oren open houden, en alles komt vanzelf terecht waar het moet wezen. Expo opgeschoven tot mei, dus niks maart jij daarginder en hier alles missen. Helemaal goed ! Dikke knuffel !!
@ Inge..........we gingen toch voor nummero oeno??
:) ut gaat helemaal goed komen! iks niets nie misnie en in mei ben ik er bij :) liefs, Karin
Hallo, weer vreselijk spannend allemaal.Als het lukt en dan met de prijzen van Rian air komen wij zeker langs,want Portugal staat nog steeds op ons verlanglijstje. Sukses.
Spannend! Druivenstampen, dat lijkt me ook wel wat. Zie ons al staan, wijnfles in de ene hand, olijfje in de andere, al stampend in dat vat vol druivenprut. En om het half uur komt Thomas het kraantje aftappen voor weer een paar liter talentvolle Port '10.
Spannend, ik blijf lezen en ondersteunen!
succes
Volhouden...komt helemaal goed!
Hoi karin .
Hier vanuit het verre India .
Alles goed ?
Ik ben erg benieuwd waar je nu je camping gaat zoeken .Ik hoor het als ik weer thuis ben .
Met ons gaat alles goed hier .
Wij zijn net naar een Ratten tempel geweest en naar een camelen farm in Bikaner.
Wij gaan nu landzaam terug naar Delhi en dan hoor ik jou verhalen weer heel veel sterkte met alles
Liefs Liesbeth